U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).
Icoon Afwijken bestemmingsplan

Afwijken omgevingsplan

Wijzigen of afwijken van het omgevingsplan

Voldoet je plan niet aan de regels in het omgevingsplan? Dan kun je ons vragen om van de regels af te wijken of om de regels te wijzigen.  

Voldoet je plan niet aan de regels in het omgevingsplan? Dan kun je ons vragen om van de regels af te wijken of om de regels te wijzigen.  

Afwijken van het omgevingsplan  

Als je plan niet past binnen het omgevingsplan, is het in sommige gevallen toch mogelijk dat we jouw plan goedkeuren. We kunnen dan bijvoorbeeld van het omgevingsplan afwijken door een omgevingsvergunning te verlenen. Ook kunnen we de regels in het omgevingsplan wijzigen. Weet je niet zeker of je een omgevingsvergunning kunt krijgen voor je plan? Lever dan eerst een schetsplan bij ons in. Wij beoordelen dan wat wel en niet mogelijk is en laten jou dat weten. Bij ingewikkelde plannen nodigen we je uit voor een vooroverleg.  

Omgevingsplan 

In het omgevingsplan staan onze regels voor activiteiten of werkzaamheden in de fysieke leefomgeving. Bijvoorbeeld voor een evenement of voor het bouwen van een huis. Wil je weten welke regels er op jouw locatie gelden? Ga dan naar het Omgevingsloket. Via ‘regels op de kaart’ kun je alle regels bekijken.